Menu
e-shop

Jídlo se dá zmuchlat

Třeba na dno batohu, mezi spacák a ponožky nebo do jakéhokoli volného místa, které se naskytne. Tohle jídlo místo nezabere. Přitom každý večer zavoní jiná kuchyně – italská, indická nebo tradiční česká.
10

minut do večeře

Jen trocha horké vody, co se naleje do pytlíku. To je celé tvoje vaření.
145

gramů vyplní mezery

Pytlík s jídlem zmačkáš a nacpeš v batohu tam, kam se prostě vleze.
29

řádků v menu

A to jsou jen hlavní chody – masité, veganské nebo taky bezlepkové.

Kolik chodů, tolik energie

Na konci dlouhého dne je to právě teplé jídlo, které zařídí, že bivak i tvá nálada budou snesitelnější. Tak si zabal třeba tři chody a k tomu dobrou snídani. Vždyť to nic neváží.

Snídaně

Dobře den začít je taky důležité. Třeba s müsli, jogurtem a spoustou ovoce.

Polévky

Poctivá gulášovka. Ta prohřeje. Atmosféra horské chaty v kapesním balení.

Dezerty

Tam venku si dezert nikdo vyčítat nemusí. A čokoládová pěna není hřích.

Jedna porce

Jídlo se vším všudy. S bílkovinami, tuky i sacharidy. Jen konzervanty chybí.

Dvojitá porce

Když je to hodně náročné a žaludek naříká, 275 gramů nasytí každou buňku.

Nápad z vesmíru

V 70. letech se v německé rodinné firmě Simpert Reiter dozvěděli, jak to NASA dělá, že astronauti i desítky tisíc kilometrů od Země jedí čerstvé maliny a jahody.
Říká se tomu lyofilizace. Sušení mrazem, které odstraní z již hotového jídla 95 % vody. To vydatně sníží hmotnost, ale také to zachová všechny důležité suroviny, původní chuť i přirozenou barvu potravin.
A právě po tomhle objevu připravili v Augsburgu vůbec první lyofilizovaná jídla, která si mohl zabalit na cestu i kdokoliv na Zemi.
staženo z Freepik

Něco teplého do žaludku

I na kraji světa si můžeš podstrojovat. Italskou specialitou nebo českou klasikou.

Naše značky

EsbitTravellunch

Hřejivý život

© 2024 Jídlonacestu